Неділя, 19.05.2024, 15:55
Вітаємо ГістьRSS

Оголошення
Меню сайту
Знайдіть нас у Google+

Шкільна газета

Головна » 2012 » Травень » 23 » ВУЗи Америки оголосили про "революцію" в онлайн-навчанні
23:19
ВУЗи Америки оголосили про "революцію" в онлайн-навчанні
Представники Гарвардського Університету і Массачусетського технологічного інституту на прес-конференції в Кембриджі (США) 2 травня 2012 оголосили про запуск спільного проекту дистанційного онлайн-навчання edX. Про це повідомляється на сайтах навчальних закладів та самого проекту. За словами представниківвузів, вони збираютьсявлаштувати "революцію в онлайн-навчанні", зробившийоговільним, безкоштовним, якіснимі максимально доступним. 
 Під онлайн-навчанням ідеологи проекту розуміють не просто відеокурси лекцій, а цілий комплекс дистанційних уроків, що включає тести, спілкування в групах та контроль з боку викладача. Для цього автори edX планують створити спеціальне програмне забезпечення, яке буде не тільки контролювати весь процес навчання, а й аналізувати поведінку учнів з метою поліпшення існуючих програм, в тому числі і очних.    Створене ПО автори обіцяють зробити вільним і закликають інші навчальні заклади ним скористатися. За словами творців edX, основним пріоритетом для них є поліпшення якості очної освіти. 
Планується, що створена онлайн-система допоможе очним студентам обох ВНЗ краще освоювати матеріал. Проект носить, перш за все, експериментальних характер. В якості підготовчого етапу Массачусетський інститут протягом року проводив пілотний проект MITx, який користувався дуже великою популярністю.
 На розвиток edX кожен з інститутів виділив по 30 мільйонів доларів. Творці планують розширювати партнерство і залучати до нього інші навчальні заклади. Керівництво проектом буде здійснюватися президентом, який призначається опікунською радою. Першим головою edX став Анант Агарвал (Anant Agarwal), професор інженерної електроніки та інформатики Массачусетського інституту. До проекту планується залучити до мільярда студентів по всьому світу. 
 Навчання в edX буде безкоштовним, проте учні, які показали хороші результати і охочі отримати відповідний сертифікат, повинні будуть внести за нього невелику плату.
Категорія: Це цікаво | Переглядів: 566 | Додав: Ok | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наші земляки

Ігор Лобортас провідний український митець-ювелір

Ю.О.Дяченко лікар, художник декоративно-прикладного мистецтва.

Юрій Журавель гурт OT VINTA.


 При використанні матеріалів сайту, посилання на 12g.at.ua обов'язкове. Украина онлайн