Неділя, 28.04.2024, 21:55
Вітаємо ГістьRSS

Оголошення
Меню сайту
Знайдіть нас у Google+

Шкільна газета

Головна » 2012 » Вересень » 28 » Школа, що не підвладна століттю
20:57
Школа, що не підвладна століттю

 Середня загальноосвітня школа №1 – одна з найдавніших шкіл міста Гайсина.

   Її коріння сягає ще в початок ХХ століття і пов’язане з ім’ям Євгенії Курчинської, представника просвітницького дворянства України. Спочатку це була жіноча приватна прогімназія, яка знаходилися на вулиці Петра Великого (нині Карла Маркса), далі – повна жіноча гімназія, а з 1920 року – єдина трудова, а також школа стала районною опорною, у 1932 році їй присвоєно звання зразкової, а з1936 року – середня, у 1944 набуває статусу російськомовної, на початку 80-х у школі поглиблено вивчають фізику. Зараз це єдиний навчальний заклад у районі, де є мережа російськомовних класів.
   
   Нині директором школи є професіонал, керівник нової генерації Сергій Мусійович Гридзь. Зберігати історію, примножувати багаторічні традиції йому допомагають заступник директора з навчально-методичної роботи Надія Михайлівна Ткачук, заступник директора з виховної роботи Галина Володимирівна Пастернак, педагог-організатор Наталія Михайлівна Остапенко, голова профспілкового комітету Валентина Дмитрівна Грабовська, а також потужна команда із 60 педагогів, 58 з яких мають вищу освіту, педагогічне звання «Учитель-методист» - 7, «Старший учитель» - 18, вищу кваліфікаційну категорію -33. 
   
   Справжнім майстром педагогічної справи тут є ,Анатолій Олексійович Крутенюк – лауреат Соросівської премії, відмінник освіти України, учитель-методист, нагороджений нагрудним знаком «Василь Сухомлинський». 
   Олександр Владиславовоч Прокоф’єв, учитель історії, написав книгу з історії рідного краю та оформив галерею стендів про Гайсинщину, зайняв І місце в обласному конкурсі «Творча скарбничка» із розробкою теми «Ми український народ. Українознавство», у нинішньому році занесений на обласну Дошку Пошани. 
   
   На районну Дошку Пошани «Освітянська гордість» занесені Алла Миколаївна Ричкова, учитель початкових класів, яка стала переможцем ІІ етапу, призером ІІІ етапу конкурсу фахової майстерності «Учитель року - 2012» у номінації «Початкові класи», Ірина Євгенівна Калайда, учитель англійської та німецької мов, яка стала переможцем ІІ, лауреаттом ІІІ етапу конкурсу фахової майстерності «Учитель року - 2012» у номінації «Німецька мова», Надія Михайлівна Ткачук, заступник директора з навчально-методичної роботи, яка стала переможцем районної премії ім. В. Школьник. 
   
   Із 2010 року навчальний заклад співпрацює із Корпусом Миру США в Україні. Волонтер Ебоні Фармер працює у школі з двома проектами: викладання англійської мови як іноземної та журналістська діяльність.
  За всю історію існування навчального закладу на основі рейтингової системи школа посідала лише призові загальнокомандні місця в ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. У 2011-2012 навчальному році педагогічний колектив підготував 13 переможців та 18 призерів ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін.
   
   Виховна робота в школі сприяє всебічному розвитку обдарованості учнів. Школярі брали активну участь у різноманітних районних заходах та конкурсах, на яких показали вислкий рівень творчої обдарованості: «Молодь обирає здоров’я» (І місце), «Космічні фантазії» (ІІІ місце), конкурс з оригамі (І місце), ЮІР (ІІ місце), виставка-конкурс технічної творчості (ІІ – початкові класи, ІІІ - старші), «Козацькі забави» (ІІІ місце), конкурс малюнків «Державтоінспектор та інші учасники дорожнього руху» (і місце), змагання зі спортивного орієнтування (і місце), конкурси малюнків «Безпека та мир в Україні», «Я і мої права» (І місце), «Міс весна» (ІІ місце), конкурс інформаційних технологій (ІІІ місце). За підсумками спортивних змагань учні школи зайняли І місце серед міських шкіл.

   За рейтингом оцінювання школа посіла ІІ місце серед навчальних закладів району, була відзначена цінним подарунком за якісну підготовку до навчального року. Школу двічі було занесено до відомої книги «Флагман сучасної освіти України». У 2001 році навчальний заклад було занесено до літопису досягнень сучасної України «Успішні професіонали України».

За час існування СЗШ №1 з її стін пішли в самостійне життя більше шести тисяч випускників. 

   Колектив пишається тим, що серед них є академіки, доктори та кандидати наук, медики, освітяни, військові, журналісти, підприємці. Про них красномовно розповідають багато чисельні світлини, які прикрашають стіни закладу. Не забувають і випускники про свою альма-матір. Вони є частими гостями тут, із вдячністю допомагають у покращенні матеріально-технічної бази школи.
   Так завдяки щедрій спонсорській допомозі випускника школи Ігоря Лобортаса, засновника та власника Класичного ювелірного дома «ЛОБОРТАС», було придбано необхідні меблі, мультимедійні дошки, плазмовий телевізор, комп’ютери, тенісні столи на загальну суму близько 200 гривень.

2012 рік для школи є особливим,  адже навчальний заклад 29 вересня святкуватиме своє 100-річчя.

   Як бачимо, з гарними результатами навчально-виховної діяльності прийшов він до цієї поважної дати. А найголовніше –школі було повернено статус гімназії. Відтепер це НВК: СЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія м.Гайсин. Нині тут навчається поки що один гімназійний клас із гуманітарним напрямком, проте вже наступного року будуть класи гуманітарного та математичного профілів. А для цього в школі створені всі умови.
   Відтак заклад не мириться з буднями, а прагне внести у навчально-виховний процес щось нове, цікаве, прогресивне, крокуючи вперед, досягаючи нових якісних звершень.
   За багаторічні високі здобутки трудовий колектив школи в 2012 році занесено на районну Дошку Пошани. Отож, нових перемог вам, ювіляри, віри і надії, оптимізму, вдячних учнів, духовного та інтелектуального зростання.
Алла Плахотнюк (газета "Трибуна праці" 28 вересня 2012р)


Категорія: Про нас пишуть | Переглядів: 1410 | Додав: Ok | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наші земляки

Ігор Лобортас провідний український митець-ювелір

Ю.О.Дяченко лікар, художник декоративно-прикладного мистецтва.

Юрій Журавель гурт OT VINTA.


 При використанні матеріалів сайту, посилання на 12g.at.ua обов'язкове. Украина онлайн